Hösten

Har ett minne av att jag bloggat senast i augusti. Det är väldigt länge sedan och inte helt som planerat.

I och med det blir det ett rätt långt inlägg, kanske inte i text men i bild. Orsaken bakom den ofrivilliga pausen är till stor del julklappar. De är ju hemliga! Försöker nu tidsinställa publiceringen av inlägget till juldagens morgon så alla säkert öppnat sina paket!!

I höst har jag åter igen en gång försökt få mitt garnlager att minska avsevärt! Så det blev några koltar till u-länder. Färgglada som de önskar.

Dessa kortskaftade beställde en väninna. 7-bröder. Färg som inte finns att få längre 😪. Gillade faktiskt den!!

Min arbetskompis ville ha exakt likadana sockor som min väninna! Det tar jag som en komplimang! De röda på bilden var av TeeTee garn. Minns inte exakt namn mer. Dottern beställde dem åt grannen till födelsedagen. Lär vara mjuka och sköna men var inte helt nöjd med resultatet. Tyckte de blev väldigt ojämna. TeeTee brukar alltid bli perfekt! De små korta är av Socki åt min yngsta dotter. Korta strumpor och korta byxor gjorde att akillessenorna började ilskas. Nu har hon hållit vristerna varma då hon fick dessa och dessutom fick välja garnet själv!

Batman!! De var en verklig utmaning! Guddottern fick presentkort på sockor julen 2017 och detta var vad hon önskade sig. Dom blev väl helt okej men stickar dom nog aldrig mer! Eller jo… 500€ 😂. 7-bröder även de.

Har även försökt mig på att virka. Och här nöjer jag mig med att en bild säger mer än 1000 ord…

Dessa hade jag nästan glömt. 7-bröder. Stickade på beställning av grannen. På långa stickor och virkad kant som är ihopsydd. Fula som stryk och formlösa. Hon är så snäll så hon sa att hon gilla dem också ❤️.

Långa 42:or åt en 11 årig tjej till jul. Väldigt granna… 7-bröder och motsvarande garn. Vet inte om jag gillar dem men tjejen är glad och sprallig i varje fall så som sockorna!

Här är en fantastisk bild på ett par söta tvillingtjejer ❤️❤️. Sockorna är gjorda av mig. Enkla flätor. Man ser dem inte så bra på bild men prinsessorna är viktigare 😍.

Min yngre guddotter ska få dessa till jul. Litet orolig då de är så ”skrikiga” tonåringar kan vara aningen känsliga 🤔. Nalle och Kaupunkilanka har jag använt här.

Mera julklappar! Gudsonens och lillebrors sockor och ett par till granngubben. Olika Socki garn.

Yngsta dottern och jag var på en kvällskurs i bokvikning. Bilden ovan gjorde jag hemma nästa dag och den fick min far med sambo till lillajul då vi blev bjudna på middag. Nedan dotterns och mitt första verk. Väldigt lätt men kräver nog koncentration.

Ovan 3 bilder på sockor jag stickat till den lokala julhjälpen. Inte mycket men alltid värmer det någon!

Min far gillar att spela kort. Alltid gjort. Så när jag stötte på mönstret blev det dessa till farsdag!

Så åtgår vi till grannens sockor. Julklappssockor denna gång. Stickade i Jonna Nordströms mönster Sicksack. Mönstret finns endast att tillgå i Suuri Käsityölehti. Det numret finns inte till salu mer men finns säkert på biblioteket. Mer av hennes mönster finns i Facebook gruppen Villasukkarakkautta – ohjeet JonSukkiin. Du måste ansöka om medlemsskap och svara noggrant på de 3 frågorna som ställs. Är som svenskspråkig administratör där för tillfället.

Dom här hoppas jag verkligen grannen gillar för jag har lite svårt att skilja mig från dem 😉.

Sen blev det handarbetsmässa i Tammerfors med bästa arbetskamraterna ❤️Lena & Petra❤️. Blev inget fotograferat där men dagens fångst blev det bild på när jag kom hem!!! Köpte också knappar och olika märken men de är så små så man får ingen ordentlig bild på dem. På några färdiga plagg får ni se dem senare i inlägget.

Här blev det 2 par vantar till julklapp åter. Och sockorna åt tjejen med akillessenorna för jag ansåg det andra paret ska faktiskt tvättas ibland!! Mammor är så jobbiga….

2 par översta vantar blev julklappar och de nertill 40-års gåva. Lite Pippi Långstrump kanske över det paret 🤔.

Har ju en melladotter också. Där var det länge som inga sockor dög. Men lite Austermann Aloe Vera så fick man dem inte av henne! Ska bli ett par till efter jul!

Yngsta hade en kompis hit i månadsskiftet november – december. Blev sur över klädseln, det är ju kallt, så slängde ihop ett par sockor åt henne också.

Julklapp i fantastiska Blossom!!

Att minska garnlagret har ju då gått som vanligt, inte alls alltså. I synnerhet som jag fick fantastiska babynyheter av någon mycket speciell ❤️. Hade inget babygarn hemma så klicka hem för ca 70 euro…. 😇. Ovan o

bilder på vad jag åstadkommit så här långt, har några månader tid kvar än! Nedan bildexempel på märken jag köpte på Käden taito mässan i Tammerfors.

Tyckte också flickornas tränare kunde få något smått till jul så sockor i lagets färger blev det 3 par.

Och som ni redan säkert gissat klara jag inte av att göra detta till ett tidsinställa inlägg så nu är det julafton och jag är uppkrupen i soffan med min julklapp och julkonsert i tv. God fortsättning!

1 tanke på “Hösten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s