Vinter

Det är bra konstigt men efter nyår försvann all inspiration. Har tagit evigheter att få ett par helt vanliga sockor klara! Till en del beror det säkert på de evinnerliga problemen med axeln samt ryggen som efter många års paus igen behagade kapsejsa. Tur i oturen visste jag denna gång hur den ska tacklas för att inte bli ett långt ihärdigt problem!

Ovan en Jacques Costeau mössa till älsta dotterns gudfar som fyller år idag. Nedan sockor i grönt med bruna ränder han också ska få. (Bara 1 på bild, glömde fotografera dem innan jag packade o den andra var fasttejpad så den fick bli i paketet!)

De mönstrade sockorna är till hans mor som jag tycker är en fantastisk kvinna! Mönstret ur Niina Laitinens bok Villasukkien vuosi. O lite ändrat förstås längs vägen…

16 o 12 åringen behövde nya sockor. Tristbruna och regnbågsfärgade. Så olika de kan vara de barnen!

En kompis väntar dubbelt upp babysar och önskade vantar och sockor till de små och hämtade garn i önskad nyans . Storleken uppskattad, minns ju inte hur små de är…. grundmodell med falska flätor.

Har även läst på allsmäktige Facebook att en gammal arbetskompis väntar tvillingar så kanske jag ska göra en omgång till!! Så roligt med smått o barnbarn lär det ska förhoppningsvis dröja länge med än!!!

Idag började jag med en tröja åt mig själv, nerifrån upp på rundsticka, basmönster från Drops. Har tänkt använda mig av trasmattemetoden. I sockor är det ju väldigt snyggt men är orolig det blir too much i en tröja… I synnerhet som tanken är att jag använder vad jag har och nyinköp är förbjudet! Men somrarna är svala så den behövs säkert i skären. Ingen ser mig där o kan ju fungera som fågelskrämma om inte annat!

Det om det. Återkommer i något skede!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s